Error message

Nieuwsoverzicht

alles over de iPad3 in deze special

De iPad3 is gelanceerd ! Na veel geruchten eindelijk duidelijkheid. Kijk snel in onze  special. Hierin de Specificaties van de iPad3, de prijzen van de iPad3, filmmateriaal en alle tweets over de iPad3.

bron: 
tabphone

Apple heeft nieuwe iPad 3 onthuld

Apple heeft woensdagavond in Londen om 19:00u. (Nederlandse tijd) de nieuwe Ipad 3 onthuld.

Tim Cook, bestuursvoorzitter van Apple en opvolger van Steve Jobs heeft een presentatie gegeven over de nieuwe iPad 3. Een nieuwe naam voor de tablet is niet eenduidig genoemd. Mogelijk gaat de tablet 'iPad 3' heten, maar iPad HD valt ook binnen de mogelijkheden.
Wat opvallend is aan de nieuwe tablet, is dat deze een vier keer hogere resolutie heeft dan de voorganger (iPad 2). De resolutie van de nieuwe iPad is 2048x1536 pixels wat resulteert in een scherper beeld en een HD resolutie.  Het scherm is een Retinascherm, wat momenteel al verwerkt is in het neefje van deze tablet, de iPhone. Dit type beeldscherm is nog nooit verwerkt in een iPad en de iPad 3 heeft hiermee de primeur. Het contrast van het scherm en de kijkhoek wordt hiermee verbeterd.
De processor van de nieuwe iPad is een A5X-processor. Hiermee is de processor twee keer zo sterk als die van de iPad2. Het is hierdoor mogelijk om zwaardere graphics te draaien op de iPad 3. 
Volgens Cook kan de nieuwe iPad verbinding maken met het 4G-netwerk. Hiermee kunnen snelheden worden gehaald van 100Mbit/sec. Helaas is het 4G-netwerk nog niet in Nederland beschikbaar. Het is ook niet duidelijk, wanneer 4G in Nederland zal komen. In de VS is dit netwerk echter wel beschikbaar.

Met zijn 9.3 milimeter en 635 gram is de iPad 3 dikker dan zijn voorganger. Waarschijnlijk komt dit doordat er plaats moet worden gemaakt voor nieuwe componenten in de tablet.
De tablet beschikt over een 5 megapixel camera en kan opnemen met 1080p (HD)
Vanaf 23 maart zal de tablet beschikbaar zijn in Nederland. Hierbij zullen 3 varianten beschikbaar zijn. De 16GB, 32GB en 64 GB variant.

bron: 
www.nu.nl

Stuiteren met je tablet

Er worden steeds meer toepassingen bedacht voor tablets. Geruchten over de opvolger van de Xbox in tablet-vorm en nu ook een tablet die tegen een stootje kan. Nu.nl maakt melding over RT10C van het Amerikaanse computerbedrijf GammaTec. Deze  RT10C is ontwikkeld voor gebruik in extreme omstandigheden die voor kunnen komen in industrie en bouw. De tablet zou water- en stofdicht en val-bestendig zijn.

lees het artikel op Nu.nl over deze 10,2-inch windows 7 tablet.

bron: 
Nu.nl

Sterke prijsverlaging Blackberry Playbook houdt de gemoederen bezig

RIM, heeft de prijzen voor zijn tablets drastisch verlaagd. Door tegenvallende verkoopresultaten zijn er grote voorraden ontstaan en RIM probeert ze op deze manier weg te werken. De playbook is in 3 uitvoeringen verkrijgbaar, de 16GB, de 32GB en de 64GB  uitvoering. Op dit moment worden ze aangeboden voor respectievelijk 199 , 249 en 399 euro. En eerlijk is eerlijk : dat is veel waar voor z'n geld! De prijsverlaging wakkert de geruchten aan dat RIM zich niet langer op de tablet markt gaat richten. Deze geruchten doen al maanden de ronde. Het aantal beschikbare apps is nog beperkt, zeker in vergelijking tot de apps voor Android en iOS. Wanneer RIM inderdaad stopt met de productie van tablets is het niet aannemelijk dat er nog veel nieuwe apps ontwikkeld zullen worden voor het Blackberry Tablet OS - besturingssysteem. Heb je hier geen behoefte aan dan is het nu de tijd om je slag te slaan en een degelijke tablet te kopen. Aan de andere kant is er een nieuwe beta-versie van het besturingssysteem gelanceerd die het mogelijk maakt om Android apps te draaien.  Wanneer dit uitmondt in een definitieve versie waarop dit kan wordt de Playbook mogelijk nog interessanter.

Kortom de Playbook blijft interessant. Klik hier voor de specificaties en verdere informatie.

bron: 
Tabphone / Blackberry

Google komt met eigen tablet

Eric Schmidt, de bestuursvoorzitter van Google,  heeft in een interview voor de italiaanse krant Corriere della sera 'verklapt' dat Google binnen 6 maanden met een eigen tablet op de markt wil komen. Het is niet duidelijk of de Google tablet geproduceerd gaat worden door het recentelijk overgenomen Motorola. De verwachting is echter dat de tablet onderdeel gaat uitmaken van de Nexus lijn en voorzien wordt met de nieuwste Android versie Ice Cream Sandwich. Google gaat daarmee verder de concurrentie aan met Apple. Schmidt geeft aan dat concurrentie nuttig en noodzakelijk is en zal leiden tot betere producten. In het artikel prijst Steve Jobs als een Michelangelo van deze tijd. Deze aankondiging komt op een strategisch moment, de nieuwe Ipad3 wordt namelijk in februari 2012 op de markt gebracht. Het zal  potentiële kopers van de Ipad mogelijk op andere gedachten brengen of in ieder geval hen doen laten besluiten de kat uit de boom te kijken en pas een keuze te maken na de lancering van de google tablet.


het volledige artikel: Corriere della Sera 

bron: 
Corriere della Sera

iPad 3 komt eraan !

iPad3 komt in maart of april 2012 zo meldt Nu.nl op basis van geruchten. Hoewel de iPad2 in mei 2011 pas is gelanceerd en het model dus nog geen jaar oud is wil Apple op deze manier de concurrentie voor blijven. De verwachting is dat de nieuwe iPad een Retina-scherm krijgt, dit scherm wordt ook gebruikt in de iPhone 4. De resolutie zou dan twee keer zo hoog zijn als bij de iPad 2 (1024x768 pixels), aldus Nu.nl.
Lees het volledige bericht op Nu.nl

bron: 
Nu.nl

Samsung Galaxy Tab 10.1 blijft verboden in Duitsland

Het tijdelijke verkoopverbod van de Galaxy Tab 10.1 is omgezet in een permanent verbod. De Duitse rechter heeft dit bepaald omdat de tab te veel op de ipad zou lijken. Apple had vanwege het uiterlijk een rechtszaak aangespannen en heeft van de rechter gelijk gekregen. Samsung heeft aangegeven tegen deze uitspraak in hoger beroep te gaan, ook in andere landen voert Apple strijd tegen Samsung. Zo ook in Nederland. De Nederlandse rechter heeft een verbod echter afgewezen. Verder verwacht men dat ook de 7.7 inch tab van Samsung een zelfde lot te wachten staat, dat meldt althans de Seuddeutsche.de. Op de electronica beurs IFA, afgelopen week in Berlijn moest Samsung deze tablet uit haar stand verwijderen.

lees het volledige bericht op Nu.nl

bron: 
nu.nl

Sony introduceert 2 tablets !

Sony heeft als groter speler op de electronica markt even op zich laten wachten maar heeft zich dan eindelijk op de tabletmarkt begeven, en hoe! Sony introduceert 2 eigenzinnige tablets, de Sony Tablet P en de Sony Tablet S.

bron: 
nu.nl